Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad lax med skaldjur & saffran

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Det är också gott att toppa laxen med kokta kräftstjärtar! Ett recept som är lätt att göra och som sedan lagar sig själv i ugnen.

Hittar du inte crème fraiche med saffranssmak kan du blanda egen.

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g lax i bit
  • salt & malen vitpeppar
  • 450 g bladspenat (fryst)
  • 1 pkt broccoli eller broccolini
  • 2 dl saffran- och tomatcrème fraiche, färdigkryddad
  • 150 g blandade skaldjur, till exempel räkor och kokta blåmusslor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra laxen.
  3. Tina upp spenaten och låt den rinna av, skär broccolin i bitar.
  4. lägg spenat i botten på en ugnsfast form. Lägg laxen på spenatbädden. lägg broccolin vid sidan om laxen. Bred ut crème fraichen över laxen. Om du inte hittar färdig smaksatt crème fraiche kan du blanda ner ett paket saffran i naturell crème fraiche och tillsätta en hackad vitlöksklyfta.
  5. Sätt in formen i ugnen i 20-25 minuter.
  6. Lägg upp på ett fat och lägg på skaldjuren. Servera med sallad eller ris.