Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad lax med ­tomatsås och feta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 800 g laxfilé

  • 1 tsk olivolja

  • salt och vitpeppar
  • 
75 g fetaost

  • 30 g pinjenötter
  • 
75 g bacon


Tomatsås

  • 
1 vitlöksklyfta

  • 1 gul lök

  • 1 msk olivolja

  • 1 burk krossade tomater 400 g

  • 2 msk ajvar relish

  • 1 tsk pizzakrydda

  • salt och svartpeppar

  • ev 1 tsk flytande honung


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivoljan i en ugnsfast form. Skär laxen i lagom stora bitar och strö över salt och vitpeppar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull och bryn lök och vitlök i lite olivolja någon minut. Häll över de krossade tomaterna, ajvar relish och pizzakrydda. Låt puttra i kastrullen i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite honung för smakens skull.

  2. Häll såsen över laxen, smula över fetaost och strö över pinjenötter. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna. Ta ut laxen ur ugnen och lägg på bacon.