Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad kyckling m potatoskins

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 st bakpotatis
  • 1 dl créme fraiche
  • ½ pkt bacon
  • gräslök
  • 1½ dl smakrik ost
  • smör
  • 50 g getost
  • rosmarin
  • vitlök
  • salt o peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250'
  2. Skölj och dela potatisen på längden. Skär ett rutmönster i potatisen för att underlätta tillagning. Lägg potatisarna i en ugnsform och ugnsstek i ca 40-50 min beroende på strl
  3. Hacka baconet i småbitar och stek tills knaprigt. Ställ undan i en skål.
  4. Blanda créme fraische m getost, rosmarin och salt/peppar efter smak.
  5. Bryn kycklingfiléerna snabbt för att få en fin stekyta. Snitta 2-3 skåror på ovansidan av kycklingen.
  6. Ta ut potatisen. Gröp ur potatisen, men lämna skalet kvar. Blanda m bacon, riven ost, några klickar smör, gräslök, vitlök, salt o peppar. Fyll de tomma skalen m blandningen.
  7. Lägg kyckling och potatis i ugnsformen igen och klicka på getostblandningen på kycklingen. Sänk värmen till 200' och stek tsm i ca 10-15 min.
  8. Om inte potatisen fått färg och skorpa, kan du ta ut kycklingen, höja värmen till 250' och ta upp potatisen till högsta falsen, tills du är nöjd m resultatet.
  9. Servera m gräddfil och gräslök och valfri sallad!