Ugnsbakad kyckling m potatoskins

Ingredienser
4 portioner
- 2 st kycklingfiléer
- 1 st bakpotatis
- 1 dl créme fraiche
- ½ pkt bacon
- gräslök
- 1½ dl smakrik ost
- smör
- 50 g getost
- rosmarin
- vitlök
- salt o peppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 250'
- Skölj och dela potatisen på längden. Skär ett rutmönster i potatisen för att underlätta tillagning. Lägg potatisarna i en ugnsform och ugnsstek i ca 40-50 min beroende på strl
- Hacka baconet i småbitar och stek tills knaprigt. Ställ undan i en skål.
- Blanda créme fraische m getost, rosmarin och salt/peppar efter smak.
- Bryn kycklingfiléerna snabbt för att få en fin stekyta. Snitta 2-3 skåror på ovansidan av kycklingen.
- Ta ut potatisen. Gröp ur potatisen, men lämna skalet kvar. Blanda m bacon, riven ost, några klickar smör, gräslök, vitlök, salt o peppar. Fyll de tomma skalen m blandningen.
- Lägg kyckling och potatis i ugnsformen igen och klicka på getostblandningen på kycklingen. Sänk värmen till 200' och stek tsm i ca 10-15 min.
- Om inte potatisen fått färg och skorpa, kan du ta ut kycklingen, höja värmen till 250' och ta upp potatisen till högsta falsen, tills du är nöjd m resultatet.
- Servera m gräddfil och gräslök och valfri sallad!

Du kanske även gillar