Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad kummel med champagnesås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • cirka 1 kg kummelfilé eller gösfilé
  • vitpeppar

Rimlag

  • 1 l kallt vatten
  • 1/2 dl salt

Mie de pain med örter

  • 2 vita franskbröd-bullar
  • 2 msk färsk dill
  • 2 msk färsk persilja
  • 1 msk färsk gräslök
  • 1 tsk färsk dragon
  • 1 tsk färsk timjan
  • 2 msk smält smör

Sås

  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 3 msk fiskfond
  • 1 msk kycklingfond
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl champagne eller mousserande vin
  • salt, peppar

Till servering

  • kokt potatis, lättkokta sockerärter, grön sparris och rädisor

Så här gör du

  1. Dela fisken i bitar och lägg dem i en form. Blanda kallt vatten och salt i en bunke, tills saltet lösts upp. Häll över fisken och låt stå 15 minuter.
  2. Mixa under tiden inkråmet från brödet med örterna och smält smör till ett grönt strössel.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Ta upp och torka av fiskbitarna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Peppra lätt. Lägg det gröna mis de pain ovanpå och tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen i fisken är 52 grader.
  4. Sås: Skala och hacka schalottenlöken fint. Fräs löken glansig och mjuk i en kastrull med smöret. Tillsätt fisk- och kycklingfond, vetemjöl och vatten under omrörning. Späd med grädde och hälften av vinet. Koka under omrörning 10 minuter. Sila såsen genom en finmaskig sil i ett litermått och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt resten av vinet. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken med sås, kokt potatis, lättkokta sockerärter, sparris och rädisor.