Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad kolja med mandeltäcke och risotto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fryst koljafilé
  • salt och peppar

Mandeltäcke

  • 50 g smör
  • 1/2 dl ströbröd
  • 50 g mandelspån

Risotto

  • 250 g grön fryst sparris
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 2 dl arborioris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 7 dl het kycklingbuljong
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Tina fisken enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Mandeltäcke: Lägg koljabitarna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Smält smöret och blanda med mandelspån och ströbröd. Bred blandningen över fisken. Ugnsbaka fisken i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  4. Risotto: Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Låt stjälkarna rinna av.
  5. Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs dem i smör i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med i 1 minut. Späd med vinet och låt det koka in. Sänk värmen på plattan och späd med het kycklingbuljong, lite i taget, under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar. Skär sparrisen i bitar. Spara topparna till garnering och blanda ner resten i risotton.