Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad fylld lax med färskostkräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portionsbitar laxfilé, à 175 g
  • salt och peppar
  • 1 ask färskost med paprika och chili, 125 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ½ dl riven lagrad ost Rostad färskpotatis:
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt

Till garnering:

  • körvel

Till servering:

  • broccoli

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör ett längsgående snitt i mitten på portionsbitarna. Salta och peppra. Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Blanda färskosten med crème fraiche och lägg i snittet. Strö över riven ost. Baka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Lägg sköljd och torkad potatis i en ugnsfast form. Gnid oljan runtom potatisarna. Strö över flingsalt.
  4. Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Servera laxen med rostad potatis och kokt broccoli. Garnera med körvel.