Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färskpotatissallad med ugnsbakade morötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • cirka 1 kg färskpotatis
  • 200 g späda morötter
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Vinägrett:

  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad dill
  • citronzest från 1 citron

Till serveringen:

  • 8 rädisor
  • 1/2 fänkål
  • 3 salladslök
  • 50 g ärtskott
  • 50 g rucola

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, borsta och torka av potatis och morötter. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och vänd runt bland potatisen och morötterna. Strö över flingsalt och peppar från kvarn. Ugnsbaka i cirka 20 minuter.
  2. Blanda samman olja, vinäger, salt, peppar, dill och citronzest till en vinägrett.
  3. Lägg över den ugnsbakade potatisen och morötterna i en stor bunke. Häll över vinägretten och vänd runt. Ställ i kylen fram till servering.
  4. Skölj och skiva rädisor, fänkål och salladslök i tunna skivor på mandolin. Varva med potatissallad, ärtskott och rucola på ett uppläggningsfat.