Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad fänkål med kryddig korvröra

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 2 fänkålshuvuden
  • 100 g stark korv, till exempel salsiccia med 78 % kötthalt
  • 1 tomat
  • 50 g paprika
  • 1 dl passata eller passerade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • purjolök i skivor eller annat kryddgrönt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela fänkålen i halvor eller klyftor, beroende på storlek. Droppa olivoljan över fänkålen. Krydda med salt och peppar. Ugnsbaka i cirka 30 minuter.
  3. Skär korven i skivor och stek i teflonstekpanna.
  4. Tärna tomat och paprika och rör ner i pannan med korven. Häll på passerade tomater och låt koka ihop till en sås/röra. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera korven med fänkålen.
  6. Toppa med kryddgrönt.