Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad fänkål med buljongkokt vårlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 250 g fänkål
  • 50 g grönkål
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, mald
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 tomat
  • ½ röd paprika
  • 3 dl lantbuljong
  • 4 vårlökar

Tillbehör

  • 50 g böngroddar
  • färsk basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar, mald

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela fänkålen på längden i klyftor. Smörj in fänkål och grönkål med olivolja och krydda med salt och peppar runtom.
  3. Baka alltsammans i ugnen, fänkålen tar cirka 20 minuter, medan grönkålen är klar på ett par minuter! Var noga med att passa grönkålen och ta ut den i god tid!
  4. Koka under tiden upp tomatjuice och låt det koka i ett par minuter innan du lägger i tärnad färsk tomat och tärnad röd paprika. Låt alltsammans koka i 3-4 minuter och mixa sedan såsen med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av om det behövs salt och peppar.
  5. Koka upp buljongen och sjud knipplöken i cirka 10 minuter eller tills den är ätmjuk.
  6. Servering: Lägg på böngroddar och toppa med färsk basilika. Strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar.