Ugnsbakad falukorv

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 500 g falukorv
- 2 msk skånsk grov senap
- 2 msk chilisås av ketchuptyp
- 2 msk bostongurka
- ca 2 dl riven ost
- 2 rödlökar
- 2 äpplen
- 2 tomater
- 1 grön paprika
- salt
- nymald peppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Dra skinnet av korven. Skär den i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form.
- Blanda senap, ketchup och gurka. Fördela blandningen i skårorna. Strö över ost.
- Skala och klyfta löken. Klyfta äpplena och tomaterna och skär paprikan i bitar
- Lägg grönsaker och äpplen bredvid korven, salta och peppra.
- Stek i mitten av ugnen cirka 25 minuter, och servera med valfritt tillbehör.

Du kanske även gillar
Populära recept