Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad camembert med tomatmarmelad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

12 portioner

Camembert

  • 6 petit camembert
  • 3 msk flytande honung
  • 1 knippe timjanskvistar

Tomatmarmelad

  • 350 g cocktailtomater
  • 1/2 dl färskpressad citronsaft
  • 2 dl strösocker

Så här gör du

  1. Tomatmarmelad: Dela tomaterna och lägg dem i en stekpanna med hög kant. Tillsätt citronsaften. Sjud tomaterna under lock i cirka 10 minuter.
  2. Ta pannan från värmen och strö över sockret. Blanda försiktigt. Koka utan lock på ganska hög värme i 5–10 minuter tills marmeladen tjocknat. Låt kallna.
  3. Camembert: Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta ostarna ur asken och ta bort papperet. Lägg tillbaka ostarna i askarna och ställ dem på en plåt. Gör några hål i varje ost med en liten kniv. Ringla över honungen och toppa ostarna med timjankvistar. Sätt plåten i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter, under ständig uppsikt.
  5. Ta ut ostarna och servera med crostini eller kex och tomatmarmelad.