Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad butternutpumpa med grönsakswok

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Ugnsbakad butternutpumpa

  • 200 g butternutpumpa
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, mald

Wokade grönsaker

  • 100 g broccoli
  • 1 tomat
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 40 g svarta bönor
  • 3 msk lantbuljong
  • 30 g böngroddar
  • salt
  • svartpeppar, mald

Tillbehör

  • flingsalt
  • svartpeppar, mald

Så här gör du

  1. Ugnsbakad buttenutpumpa: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj in pumpan med olivolja och krydda med salt och peppar.
  3. Baka den i cirka 30 minuter eller tills den är ätmjuk, känn med en kniv att den är mjuk rakt igenom.
  4. Wokade grönsaker: Skiva broccoli och tärna tomat.
  5. Hetta upp olivolja och fräs vitlök i en stekpanna i någon sekund innan du lägger i broccoli, tomat och bönor.
  6. Häll på lantbuljong och låt alltsammans koka ihop i någon minut.
  7. Lägg i böngroddarna och krydda med salt och peppar.
  8. Servering: Servera grönsakswoken med den ugnsbakade butternutpumpan. Toppa flingsalt och nymald svartpeppar.