Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad aubergine med kvarg och granatäpple

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st Aubergine
  • 3 msk matolja eller olivolja
  • salt

Fyllning:

  • 3 msk kvarg naturell
  • 3 msk lättfil
  • salt
  • peppar
  • organo

Garnering:

  • Granatäpple

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela auberginerna på längden. Skär djupa skåror på köttsidan. Pensla med olja och krydda med salt. Lägg auberginehalvorna på en bakpappersklädd plåt. Ställ mitt i ugnen ca 40-50 min tills den är mjuk. Låt svalna ca 15 min.
  2. Blanda kvarg och lättfil i en skål. Fördela fyllningen över auberginehalvorna. Smaka av med salt, peppar och oregano.
  3. Strö över granatäppelkärnor.