Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugglekakor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

24 stycken
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Marabou Neverstop
  • mandlar

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser, utom Neverstop och mandlar, till en deg, bara så att den nätt och jämnt håller ihop. Svep in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp en timme.
  2. Sätt ugnen på 170 grader.
  3. Dela degen i tre delar och kavla varje del 4–5 mm tjock.
  4. Stansa ut cirklar på 6–8 cm med hjälp av en utstickare eller ett glas och lägg på bakplåtspapper.
  5. Tryck fast Neverstop som ögon. Halvera mandlarna på längden och fäst som näbb.
  6. Ge ugglorna klor genom att nagga med en gaffel.
  7. Grädda ugglorna i 8–10 minuter så de får lite färg.