Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tzatzikisill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 sillfiléer, 5-minuterssill eller ursaltad saltsill
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk olivolja

Till garnering

  • färsk oregano

Tillbehör

  • eventuellt nykokt färskpotatis
  • svarta oliver
  • sallad

Så här gör du

  1. Använder du saltsill saltar du ur dem genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.
  3. Riv gurkan grovt, lägg den i en sil och strö över saltet. Låt gurkan rinna av i cirka 30 minuter. Pressa ur resten av vattnet som är kvar i gurkan.
  4. Blanda gurkan med yoghurten, vitlöken och vitpepparen. Vänd i sillen och lägg upp i en skål.
  5. Ringla över olivoljan och garnera med oregano.
  6. Servering: Servera gärna sillen med nykokt färskpotatis, svarta oliver och sallad.