Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tysk korv med ugnsrostade rödbetor och potatis med smak av kummin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tysk korv, till exempel bratwurst
  • margarin eller smör att steka i
  • 600 g rödbetor
  • 600 g potatis
  • klickar av margarin eller smör
  • salt
  • 2 tsk kummin
  • 2 äpplen

pepparrots- och senapsdressing

  • 2 msk grovt riven färsk pepparrot
  • 1 msk skånsk stark senap
  • ¾ dl rapsolja
  • 2 msk kallt vatten
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Tvätta rödbetor och potatis. Dela dem i klyftor och lägg dem åtskilda (så att inte rödbetorna färgar av sig) i en ugnsform. Lägg på klickar med margarin eller smör.
  2. Strö på salt och kummin. Ugnsbaka i 225 grader i 40 minuter. Skär äpplena i skivor och tillsätt dem till ugnsformen när det återstår 10 minuter.
  3. Gör under tiden dressingen. Blanda pepparrot och skånsk senap. Tillsätt rapsoljan lite i taget och avsluta med vattnet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gör några snitt i korven och stek den i margarin eller smör. Servera korven med de ugnsbakade rotfrukterna och äpplet. Ringla över dressingen vid serveringen.