Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tusenbladsbakelser

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ställ gärna fram de bakade smördegsbitarna, stekta äppelskivor, vispad grädde och sirap och låt var och en fixa sin egen bakelse. Det är också gott att servera bakelserna med kolasås istället för sirapen. Vårt helsmarriga kolasåsrecept hittar du här.

Ingredienser

9 port
  • 3 smördegsplattor, frysta
  • 1 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 3-4 äpplen
  • 2 msk smör, gärna klarifierat
  • 1 msk lönnsirap

Till garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • lönnsirap
  • myntablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur ca 20 minuter. Dela dem i tre lika stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Pensla med ägget. Strö över sockret. Grädda i nedre delen av ugnen 12-15 minuter eller tills de fått fin färg.
  3. Kärna ur och skär äpplen i tunna skivor. Fräs äppelskivorna i smöret och ta upp dem på en tallrik. Ringla över sirapen. Låt kallna.
  4. Vispa grädden. Toppa smördegskakorna med en klick grädde och 4-5 äppelskivor. Ringla över lite extra sirap och garnera med mynta. Servera genast.