Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tusenbladsbakelser

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

9 port
  • 3 smördegsplattor, frysta
  • 1 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 3-4 äpplen
  • 2 msk smör, gärna klarifierat
  • 1 msk lönnsirap

Till garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • lönnsirap
  • myntablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur ca 20 minuter. Dela dem i tre lika stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Pensla med ägget. Strö över sockret. Grädda i nedre delen av ugnen 12-15 minuter eller tills de fått fin färg.
  3. Kärna ur och skär äpplen i tunna skivor. Fräs äppelskivorna i smöret och ta upp dem på en tallrik. Ringla över sirapen. Låt kallna.
  4. Vispa grädden. Toppa smördegskakorna med en klick grädde och 4-5 äppelskivor. Ringla över lite extra sirap och garnera med mynta. Servera genast.