Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tunnbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

16 Bröd
  • 50 g Smör
  • 3,5 dl Mjölk
  • 1 msk Sirap
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 tsk Bakpulver
  • 8 dl Rågsikt

Så här gör du

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Blanda i mjölk, sirap, salt, bakpulver.
  3. Häll i mjölet och arbeta till en deg.
  4. Häll upp på mjölat bakbord och arbeta degen till en lagom konsistens.
  5. Dela i 16 bitar.
  6. Kavla ut degen tunt med en kruskavel.
  7. Stek i en varm och torr gjutjärnspanna 1-2 min på varje sida, justera värmen efter önskad färg på bröden.
  8. Låt svalna i en kökshandduk.
  9. Servera med smör och västerbottenost, eller annat pålägg.