Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tunnbröd från mellanöstern

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Baka gärna i förväg. Tunnbrödet håller sig i några dagar.

Ingredienser

  • 6 g torrjäst
  • 420 g vetemjöl
  • 1/2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja + extra till plåten
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Stöt kryddorna i en mortel så att du får en fin kryddblandning.
  2. Sikta mjölet i en bunke och blanda med torrjästen, sockret, saltet och kryddblandningen.
  3. Värm vattnet tillsammans med oljan till cirka 50 grader. Häll ner det varma vattnet i mjölblandningen och rör ihop till en deg. Knåda i cirka 5 minuter till en elastisk deg.
  4. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem på ett mjölat bakbord till cirka 35 cm långsmala ovaler.
  5. Sätt ugnen på 210 grader. Lägg de ut­kavlade bitarna på två oljade plåtar och pricka dem med hjälp av en gaffel.
  6. Baka en plåt i taget i 5 minuter och ta sedan ut plåten och vänd på bröden, så att de blir gräddade på både ovan- och undersidan. Baka i ytterligare 5 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genombakta.