Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tryffeltårta på mördeg med hallon & hallonbalsamico

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner

Mördeg

  • 4,5 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör

Tryffelsmet

  • 2,5 dl grädde
  • 1 nypa flingsalt
  • 400 g mörk blockchoklad

Så här gör du

  1. Blanda samman ingredienserna till mördegen och låt vila kallt i minst 30 minuter.
  2. Klä sedan en form med löstagbar kant med degen, ställ in formen i frysen för att undvika att degen glider ner vid gräddningen.
  3. Grädda pajskalet i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna.
  4. Placera ut hallon i skalet.
  5. Blanda grädde, salt, socker i en kastrull och låt koka upp. Ta av kastrullen från värmen och lägg i blockchoklad och låt smälta. Rör i ihop tryffeln till en jämn smet.
  6. Fördela sedan tryffeln i pajskalet och sätt in formen kallt i minst 3 timmar.
  7. Pudra med kakao och ringla lite hallonbalsamico innan servering.