Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tryffelpasta med lövbiff
 – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 94 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g lövbiff

  • 1/2 purjolök

  • smör

  • flingsalt
  • 
nymald peppar

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten

  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk olja med tryffelsmak
  • 80 g babyspenat
  • 500 g färsk tortellini, fylld med karljohanssvamp

  • 2 dl grovriven parmesanost


Så här gör du

  1. Strimla köttet tunt. Skölj och strimla purjolöken. Bryn köttet i smör. Lägg i löken och låt fräsa med. Krydda med salt och peppar.

  2. Tillsätt crème fraiche, vatten och fond. Koka ihop ett par minuter under lock. Blanda i tryffelolja och spenat. Koka ihop någon minut tills spenaten sjunker ihop.

  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet.

  4. Vänd ner pasta och ost i såsen. Servera med extra parmesanost.