Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tryffelkräm med flingsalt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Den här krämen smakar godast ljummen. Servera gärna krämen i äggskal, men tänk på att de ska vara vältvättade.

Ingredienser

6 personer
  • 200 g mörk choklad
  • 75 g ljus choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk smör
  • 1 tsk vaniljpulver

Till garnering:

  • flingsalt

Så här gör du

  1. Hacka chokladen. Lägg den i en bunke och smält över vattenbad (se anvisning på förpackningen).
  2. Mät upp grädde, smör och vanilj i en liten släpplättpanna och koka upp under omrörning.
  3. Ta pannan från värmen och rör öm tills smöret har smält.
  4. Häll smör- och gräddblandningen i chokladen och rör ihop till en slät kräm.
  5. Fördela tryffelkrämen i portionsformar eller i äggskal
  6. Garnera med flingsalt precis inför serveringen.