Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tryffelflan med påskägg

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Deg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakaopulver
  • 150 g kylskåpskallt smör, skuret i tärningar
  • 1 kylskåpskallt ägg

Tryffel

  • 5 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 450 g mörkchoklad

Till garnering

  • 1-2 msk kakaopulver
  • 75-100 g chokladägg, hackade
  • 7-10 hela choklad- eller mandelägg

Så här gör du

  1. Mixa ihop mjöl och kakaopulver i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smörtärningar och kör till en smulig massa. Tillsätt ägget under maskinens gång och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diametern, så att den kommer ut lite över kanten. Nagga bottenplattan och kanterna. Låt pajen vila i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen på 225 grader. Sätt pajen i mitten av ugnen grädda ca 20 minuter.
  3. Låt smöret smälta i en liten släpplättpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen och rör i den hackade chokladen till en slät tryffelmassa. Låt tryffeln kallna, men inte stelna. Häll fyllningen i pajskalet. Låt stå kallt 2-3 timmar.
  4. Sikta över kakaopulver och garnera med hackade och hela ägg.