Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tryffeläggröra med sparris & lax

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g sparris
  • 3 msk smör/kokosfett
  • salt och peppar
  • 8 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk tryffelolja
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 400 g rökt lax
  • 1 knippe gräslök

Så här gör du

  1. Skär av den nedersta biten på sparrisen. Stek sparrisen i smör eller kokosfett cirka 5 minuter. Skaka på stekpannan då och då. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop äggen med vispgrädde och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek i smör eller kokosfett. Stek på låg värme tills äggröran stelnat. Rör hela tiden.
  4. Lägg upp äggröran på tallrikar och fördela sparrisen och den rökta laxen. Klipp över gräslök.