Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tryffel med xanté

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

25 tryfflar
  • 
200 g mörk choklad, minst 60%

  • 125 g grädde

  • 30 g (2 msk) Xanté
  • 
25 g smör
  • 
3-4 msk god kakao


Så här gör du

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en värmetålig skål.
  2. 
2. Häll grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Häll den heta grädden över chokladen. Låt vila 5 minuter. Rör sedan med en spatel. Tillsätt likören och rör ordentligt. Klicka sedan i smöret i små bitar och rör in i smeten. Låt chokladen svalna.

  3. Forma sedan små tryfflar som rullas i ­kakao. Förvaras i kylskåp. Håller i en vecka om de förvaras i en burk med lock. Ta fram och rumstemperera innan servering.