Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Trillingnöt med kikärtor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner
  • 200 g Mjölkchoklad
  • 240 g Ångkokta kikärtor
  • 1-2 msk Olivolja
  • Flingsalt
  • 100 g Mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Häll upp olivoljan i en bunke och strö ner två-tre nypor salt
  3. Häll i kikärtorna i bunken och blanda runt dem i oljan
  4. Häll ut kikärtorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper på och rosta dem i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills de är gyllenbruna. Rör runt i bland.
  5. Ta ut kikärtorna och låt dem svalna
  6. Smält mjölkchokladen i en skål över vattenbad och blanda ner kikärtorna.
  7. Lägg upp chokladblandningen med 4-5 kikärtor i små formar och ställ dem kallt i 30-40 min.
  8. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikro på svag värme och häll i spritspåse
  9. Spritsa över några fina linjer med mörk choklad över det kylda godisen så att de blir fint dekorerade.
  10. Förvaras kallt till servering, ät o njut.