Trillingnöt med kikärtor

Chokladmums
Ingredienser
10 portioner
- 200 g Mjölkchoklad
- 240 g Ångkokta kikärtor
- 1-2 msk Olivolja
- Flingsalt
- 100 g Mörk choklad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Häll upp olivoljan i en bunke och strö ner två-tre nypor salt
- Häll i kikärtorna i bunken och blanda runt dem i oljan
- Häll ut kikärtorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper på och rosta dem i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills de är gyllenbruna. Rör runt i bland.
- Ta ut kikärtorna och låt dem svalna
- Smält mjölkchokladen i en skål över vattenbad och blanda ner kikärtorna.
- Lägg upp chokladblandningen med 4-5 kikärtor i små formar och ställ dem kallt i 30-40 min.
- Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikro på svag värme och häll i spritspåse
- Spritsa över några fina linjer med mörk choklad över det kylda godisen så att de blir fint dekorerade.
- Förvaras kallt till servering, ät o njut.

Du kanske även gillar
Populära recept