Trillingnöt – enkelt recept

Foto: Susanne Hallmann
En riktig julklassiker som aldrig går ur tiden! Trillingnöt är lätt att göra själv och är ett riktigt smarrigt julgodis.
Ingredienser
15 stycken
- 150 gr hasselnötter
- 250 gr mjölkchoklad
Så här gör du
- Rosta nötterna på bakplåtspapper i ugnen eller i en torr stekpanna. Rör om med jämna mellanrum. Det tar bara några minuter. Var uppmärksam så att nötterna inte bränns. Lägg nötterna i handduk och torka bort skalet.
- Smält chokladen i vattenbad. Blanda i nötterna när chokladen är helt smält. Rör om ordentligt.
- Fiska upp nötterna, tre och tre, och lägg dem på bakplåtspapper. Låt stelna och ringla sedan över ytterligare smält choklad.
1 kommentar om "Trillingnöt – enkelt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
peterm
Fel i receptet.
Det ska vara dubbla lager med smält choklad. Det är ju själva grejen med trillingnöt. Till sist ska smält choklad ringlas över andra lagret.
Chokladen är inte heller valfri. Det skall till dtörsta delen vara mjölkchoklad.