Logga in här

Trifel med svarta vinbär


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 225 g frysta svarta vinbär

  • 1 dl råströsocker

  • 2 1/2 dl kyld vaniljvisp
  • 
50 g vit choklad, av bra kvalitet

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3 havreflarn, färdigköpta kakor


Garnering:


  • hyvlad vit choklad och citronmeliss


Så här gör du

  1. Smält samman svarta vinbär och socker i en kastrull på medelvärme. Låt svalna.

  2. Vispa vaniljvispet fluffigt. Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikron, cirka 30 sekunder. Rör slätt och ringla ner i vaniljvispet under vispning.

  3. Krossa havreflarnen till smulor. Varva smulor, kompott och vaniljvisp i glas. Garnera med vit choklad och citronmeliss.