Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Trattkantarellsoppa med rucolatopping

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vatten
  • 3 dl torkade trattkantareller
  • 1 msk smör
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 krm salt
  • 2 krm finmald rosépeppar
  • 4 msk sherry
  • 50 g rucolasallad

Så här gör du

  1. Häll vattnet i en kastrull och lägg ner den torkade svampen. Låt stå 15 minuter.
  2. Ta upp svampen, spara vattnet i kastrullen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svampen några minuter. Lägg tillbaka svampen i kastrullen med vatten.
  3. Tillsätt buljongtärning, grädde och crème fraîche och låt koka upp.
  4. Krydda med salt och rosépeppar och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.