Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Trattkantarellsoppa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 personer
  • 9 dl trattkantareller, (eller 4 1/2 dl torkade)
  • 3 msk olja
  • 1 ,2 l hönsbuljong eller kalvbuljong
  • 1 bit rotselleri
  • 3 schalottenlökar
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • salt och nymalen vitpeppar

Till servering

  • bröd
  • 1/2 dl persilja, hackad
  • 1/2 purjolök, strimlad

Så här gör du

  1. Rensa svampen och fräs den i hälften av oljan på inte alltför hög värme tills den mjuknat. Koka upp buljongen och skala och tärna rotsellerin. Lägg över svampen i buljongen och låt koka tillsammans med rotsellerin i 10 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i resten av oljan. Pudra med vetemjölet och rör om. Späd med svampbuljongen och koka i 2-3 minuter under vispning.
  3. Blanda vispgrädde och äggula om den ska användas. Vispa ner i soppan som nu bara ska värmas, inte koka.
  4. Hacka persiljan och strimla purjolöken. Strö över soppan och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Servera med ett gott bröd