Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Trattkantarellsoppa – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 123 st har redan röstat

Enkelt och klassiskt recept på trattkantarellsoppa. Om du vill kan du byta ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong och vips så har du en vegetarisk, välsmakande soppa!

Läs också: Recept på kantarellsoppa

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 l trattkantareller, färska eller 500 g frysta och stekta
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk hackad färsk oregano

Garnering

  • några kvistar oregano

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök. Skär kantarellerna i mindre bitar. Hetta upp en kastrull och bryn lök och svamp några minuter i smör.
  2. Strö på salt och peppar. Häll på grädde och vatten och smula ner en buljongtärning. Låt sjuda på svag värme cirka 10 minuter.
  3. Servera i djupa skålar och toppa med lite färsk oregano.