Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Trattkantarellsoppa – klassiskt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 276 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 l trattkantareller, färska eller 500 g frysta och stekta
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk hackad färsk oregano

Garnering

  • några kvistar oregano

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök. Skär kantarellerna i mindre bitar. Hetta upp en kastrull och bryn lök och svamp några minuter i smör.
  2. Strö på salt och peppar. Häll på grädde och vatten och smula ner en buljongtärning. Låt sjuda på svag värme cirka 10 minuter.
  3. Servera i djupa skålar och toppa med lite färsk oregano.