Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Trattkantarellsås – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Recept på en krämig svampsås som passar fint till en smakrik oxfilé, älgfilé eller viltfärsbullar. Trattkantarellsås blir extra god med färska kantareller men det går givetvis att göra den på torkade också.

Läs också: 5 saker du vill veta om trattkantarellen

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g trattkantareller
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk koncentrerad viltfond (gärna med kantareller)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Ansa och dela trattkantarellerna genom att dra isär dem i hatten. Skala och skiva löken. Fräs svamp och lök mjuka i en kastrull.
  2. Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med viltfond, vatten och grädde efter hand tills såsen tjocknar.
  3. Rör om hela tiden så att såsen blir slät. Låt såsen sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.