Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Trattkantarellsås – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 68 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g trattkantareller
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk koncentrerad viltfond (gärna med kantareller)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Ansa och dela trattkantarellerna genom att dra isär dem i hatten. Skala och skiva löken. Fräs svamp och lök mjuka i en kastrull.
  2. Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med viltfond, vatten och grädde efter hand tills såsen tjocknar.
  3. Rör om hela tiden så att såsen blir slät. Låt såsen sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.