Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Träkolsgrillad entrecôte med vitlöks- & salviapotatis

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Vad går väl upp mot en stor saftig entrecote? Här med en härlig marinade. Riktigt gott!

Ingredienser

  • 4 bitar entrecôte à 175 g styck

  • 4 msk chipotle sauce & marinade
  • 
salt och nymald svartpeppar

  • 1 dl barbecue blues sauce eller annan rökig barbecuesås

  • 1 kg fast potatis, skalad

  • 2-3 vitlöksklyftor

  • 50 g smör eller 1/2 dl olivolja

  • 1 msk torkad salvia
  • 
salt och nymald svartpeppar
  • 
4 majskolvar

  • salt

  • smör till servering


Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225 grader. Börja med vitlökspotatisen. Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform. Pressa vitlöken och blanda med smöret samt klicka ut över potatisklyftorna. Strö även över salvia och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Täck formen noggrant med aluminiumfolie. Nyp åt folien på sidorna så att formen blir lufttät.
Ugnsbaka potatisklyftorna i 30 minuter. Ta därefter bort folien, sätt på grillvärme och tillaga i ytterligare 10 minuter eller tills potatisklyftorna är vackert gyllenbruna. Salta och peppra köttet på båda sidor under tiden.

  3. Pensla därpå köttet med chipotle sauce & marinade och lägg det åt sidan.

  4. Bered majskolvarna genom att vrida blasten bakåt utan att den lossnar. Ta bort alla silvertrådar och fukta majskolvarna med vatten. Strö på salt. Vrid tillbaka blasten och lägg majskolvarna åt sidan.

  5. Låt en kombination av kol och briketter i var sin hög brinna ner till en askgrå glödbädd under tiden potatisen tillagas. Stäm av värmen som ska vara medelstark i den ena högen. Här grillar du majskolvarna 15-20 minuter över direkt glödvärme.

  6. Stäm av värmen i den andra högen som ska vara mycket stark. Lägg på köttet och grilla det 1-2 minuter på varje sida över direkt glödvärme. Pensla gärna lite extra chipotle på köttbitarna under grilltiden.

  7. Lägg upp grillad entrecôte på varma tallrikar och servera med barbecue sauce, vitlöks- & salvia­potatis samt majskolvar och en klick smör.