Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toscasnurror

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • cirka 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rumsvarmt smör

Fyllning:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g riven mandelmassa

Toscasmet:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g mandelsplit
  • 50 g grovhackade rostade hasselnötter

Till garnering:

  • florsocker

Så här gör du

  1. Smula jästen i degbunken till köksmaskinen. Blanda med mjölken och tillsätt socker, salt, ägg och vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg och tillsätt smöret i klickar. Arbeta degen i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i cirka 1 timme under plast.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 25 × 35 centimeter.
  3. Fyllning: Blanda smör, vaniljsocker och mandelmassa i en skål. Bred den ovanpå degen. Rulla ihop båda degarna från långsidan till en rulle. Skär rullen i 20 bitar och lägg dem i stora bullformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Toscasmet: Blanda smör socker, vaniljsocker, vetemjöl, mjölk och mandelsplit och grovhackade, rostade hasselnötter i en kastrull. Värm försiktigt och rör om tills smeten blir tjock, men den får inte koka. Klicka ut smeten på de jästa bullarna. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på bakgaller.
  5. Sikta eventuellt lite florsocker på bullarna vid serveringen.