Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toscarutor – recept på mjuk kaka i långpanna

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 stycken
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 stora ägg
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 krm vaniljpulver

Toscasmet

  • 250 g blandade nötter och mandel
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst med elvisp några minuter.
  2. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljpulver. Sikta ner mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
  3. Klä en liten långpanna, cirka 25x35 centimeter, med bakplåtspapper. Häll i smeten.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Gör toscasmeten under tiden.
  5. Toscasmet: Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, vaniljpulver, mjöl och mjölk. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknar. Ta från värmen. Blanda ner nötterna.
  6. Ta ut kakan från ugnen. Täck den med glasyren.
  7. Ställ tillbaka kakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare cirka 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad.