Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toscabullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

60 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 15-16 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 150 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • Tosca:

  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 150 g mandelspån

Så här gör du

  1. Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt smörklickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
  3. Riv mandelmassan till fyllningen och rör ihop med smör.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta och bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ i formar med snittytan upp. Låt jäsa i cirka en timme.
  5. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och smält ihop under omrörning. Rör i mandelspån och låt svalna.
  6. Lägg på en klick toscasmet på varje bulle och grädda i 225 grader i 10 minuter.