Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tortillabröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

8 st

Tortilla

  • 150 g vetemjöl
  • 75 g vetemjöl med fullkorn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/4 dl varmt vatten
  • 2 1/2 msk rapsolja

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Sjud upp vatten, använd ej kokande men vattnet ska vara varmt. Du ska kunna knåda degen utan att bränna dig.
  3. Tillsätt vattnet och oljan till mjölblandningen och knåda snabbt ihop till en slät deg.
  4. Dela upp degen i 8 delar, ca 47g styck. Rulla dom till bollar och platta till lätt. Låt bröden vila under duk i minst 15 minuter.
  5. Kavla bröden tunt på ett mjölat underlag. Stek bröden i en riktigt varm torr teflonpanna. Ca 30-60 sekunder på första sidan. Vänd och stek max 30 sekunder till. Steker du för länge blir bröden krispiga och kommer inte gå att vika.
  6. Lägg bröden i en hög under köksduk så behålls dom mjuka och varma. Låt svalna om du vill frysa in dom. OBS, se till så kökshanduken inte doftar av sköljmedel, då kan bröden ta av smak.