Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tortillabröd – recept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

18 stycken
  • 6 dl majsmjöl
  • ca 8 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl raps- eller majsolja
  • 6 dl vatten

Så här gör du

  1. Blanda majsmjöl och vetemjöl med salt och bakpulver i degbunken. Tillsätt majsolja och vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta degbunken. Låt degen vila 1 timme.
  2. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Dela degen i 16–18 bitar och rulla dem till bollar. Låt dem vila under bakduk, 10 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Mjöla bakbordet och kavla ut degbollarna till runda och tunna stora bröd. Grädda dem efterhand de kavlats ut i en torr het stor stekpanna på båda sidor, tills de får fin färg, cirka 1 minut per sida. Lägg brödet mellan dubbelvikta handdukar, så att de hålls varma och mjuka.
  4. Bröden går bra att frysa in i plastpåsar.