Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tortilla med röd linsröra och harissaräkor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Linsröra:

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlök
  • 0,5 st urkärnad spansk peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl röda linser
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 st grönsaksbuljongstärning
  • 1,5 st lime, skal och saft från
  • salt och peppar
  • 4 st tortilla
  • 600 g räkor, skalade
  • harissakrydda, torr, mild eller stark
  • 4 st salladslökar
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Finhacka lök, vitlök och spansk peppar och fräs hastigt i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt linserna och rör runt. Häll på vatten, kokosmjölk och buljongtärning och koka på svag värme tills linserna börjar bli mjuka, 10 minuter. Rör om då och då.
  2. Tillsätt mer kokosmjölk ifall det blir för torrt. Smaka av de färdigkokta linserna med limeskal- och saft samt salt och svartpeppar.
  3. Sväng runt räkorna med harissa efter smak. Hetta upp tortillabröden i en stekpanna eller i ugnen. Servera genast med linsröra, harissaräkor samt finstrimlad salladslök.