Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tortiglioni med chorizo, vitt vin och tomat.


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

En god måltid med chorizo, parmesan, vitlök och vitt vin.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g tortiglioni

  • 1 dl riven parmesan
  • 
sås

  • 2 vitlöksklyftor
  • 
1 rödlök

  • 1 röd chili

  • 250 g chorizo

  • 3 msk olivolja

  • 2 dl torrt vitt vin

  • 1 tärning kalvbuljong

  • 2 msk mascarpone

  • 100 g körsbärstomater

  • 1 knippe bladpersilja


Så här gör du

  1. Skiva vitlöken tunt. Halvera rödlöken och skiva den tunt. Ta bort kärnorna från chilin och hacka den. Ta bort skinnet från chorizon och skiva den tunt.

  2. Fräs vitlök, lök och chili i olivolja tills de mjuknat. Tillsätt korv och stek cirka fem minuter under omrörning. Slå på vinet och lägg i buljongtärningen.

  3. Låt det småputtra ett par minuter. Lägg i mascarpone och låt den smälta ut i såsen. Dela tomaterna och hacka persiljan och tillsätt dem. Blanda sås och nykokt pasta. Servera med parmesan.