Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

TORTIGLIONI MED BIFF- OCH CHAMPINJONSÅS

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • Barilla Tortiglioni 350 g
  • Köttfärs 400 g
  • Champinjoner 200 g
  • Grädde 1 dl
  • Torrt vitt vin 1 glas
  • Lök 50 g
  • Selleri 40 g
  • Morötter 40 g
  • Olivolja (extra jungfru) 2 msk
  • Riven Parmigiano Reggiano 50 g
  • Hackad persilja

Så här gör du

  1. Hacka lök, selleri och morot och bryn bitarna i 2 matskedar olivolja i en teflonpanna.
  2. Tillsätt sedan köttfärsen och bryn den på medelhög värme. Tillsätt vinet och reducera.
  3. Tillsätt tomatpurén och en sked kokvatten och låt sjuda försiktigt i 15 minuter.
  4. Tillsätt sedan grädden; koka upp och ställ åt sidan.
  5. Tvätta under tiden svampen försiktigt och skiva den. Hetta upp en stekpanna, tillsätt 1 matsked olivolja och sautera den skivade svampen. Häll över svampen i den krämiga köttfärssåsen.
  6. Koka under tiden tortiglioni al dente i rikligt med vatten.
  7. Låt rinna av och blanda ner i stekpannan med såsen. Rör om och tillsätt riven parmesan och lite hackad persilja.