Tortellinisallad med pumpa och kål

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 400-500 g pumpa, t ex butternut
- 100 g smör
- 1 krm chiliflakes
- 2 päron
- 1 l repade blad av svartkål
- flingsalt
- 1/2 citron, rivet skal av
- 500 g färsk tortellini, gärna med svamp eller spenat
- 1/2 dl rostade pinjenötter
- grovriven pecorino
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Lägg i en ugnsform, gärna av teflon.
- Smält smöret och låt det bli brynt. Häll smöret över pumpan. Blanda med chiliflakes.
- Rosta i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
- Skölj och klyfta päronen. Ta ut ugnsformen och blanda pumpan med päron och kål. Krydda med salt. Fortsätt rosta cirka 8 minuter.
- Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.
- Häll över pastan i formen med grönsaker. Blanda i citronskal och vänd noga runt så allt blandas med det brynta smöret. Smaka av med salt.
- Lägg upp och toppa med rostade nötter och riven pecorino.

Du kanske även gillar
Populära recept