Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tortellinisallad med pumpa och kål

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400-500 g pumpa, t ex butternut
  • 100 g smör
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 päron
  • 1 l repade blad av svartkål
  • flingsalt
  • 1/2 citron, rivet skal av
  • 500 g färsk tortellini, gärna med svamp eller spenat
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • grovriven pecorino

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Lägg i en ugnsform, gärna av teflon.
  2. Smält smöret och låt det bli brynt. Häll smöret över pumpan. Blanda med chiliflakes.
  3. Rosta i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
  4. Skölj och klyfta päronen. Ta ut ugnsformen och blanda pumpan med päron och kål. Krydda med salt. Fortsätt rosta cirka 8 minuter.
  5. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.
  6. Häll över pastan i formen med grönsaker. Blanda i citronskal och vänd noga runt så allt blandas med det brynta smöret. Smaka av med salt.
  7. Lägg upp och toppa med rostade nötter och riven pecorino.