Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tortellini med rostade knippmorötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Späda grönsaker är tacksamma i fräscha pastarätter. Här är ett enkelt vardagsrecept på en vårig favoritpasta.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 400 g späda knippmorötter
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 500 g färsk tortellini
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • 50 g späda salladsblad eller rucola
  • 4 msk rostade pinjenötter

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 4 tsk pressad citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk kapris
  • 4 finhackade sardeller
  • 1 1/2 msk repade timjanblad
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skrapa morötterna rena och dela de grövre på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  3. Koka tortellinin i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Låt rinna av.
  4. Blanda försiktigt tortellini, dressing, ost och rostade morötter. Vänd ner salladsbladen och strö över nötter.