Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskrygg på het linsbädd med kokos


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 600-800 g torskrygg

  • 5 dl belugalinser

  • 1 mynta

  • 1 färsk chili

  • 1 grönsaksbuljong eller libbsticka

  • 1 burk kokosmjölk, 400 g

  • 5 cm färsk ingefära

  • olivolja till stekning


Så här gör du

  1. Lägg fisken i kallt vatten i 20 minuter före tillagning så blir köttet fast och fint. Koka fisken med extra saltat vatten i 10-15 minuter. Fisken ska vara fast och genomkokt.

  2. Skala och riv ingefära och hacka chilin. Fräs ingefära och chili i olivolja i kastrull. Tillsätt en halv kruka mynta. Tillsätt buljong eller libbsticka, kokosmjölk och belugalinserna. Låt småputtra i 20 minuter.

  3. Servera i djupa tallrikar. Lägg linsgrytan som en bädd med fisken ovanpå. Klipp över resten av myntan som dekoration.