Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad torskrygg med örtkräm
 – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 156 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 torskryggfiléer
  • 1 kg potatis (gärna färsk om det är säsong)
  • 1 citron (
rivet skal och lite av saften)
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 
salt


Örtkräm:


  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2 dl crème fraiche

  • svartpeppar
  • 
salt

Så här gör du

  1. Skrubba och koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torskryggfiléerna i en ugnsform med lite olivolja och en skvätt vatten i botten. Ugnsbaka i 15 minuter.

  3. Skrubba citronen och riv skalet. Blanda ihop persilja och olivolja, smaka av med citronsaft och häll blandningen över den färdigkokta potatisen. Blanda runt, salta.

  4. Örtkräm: Rör ihop crème fraiche med persilja, gräslök, salt och peppar.

  5. Servera torsken med potatis, örtkräm och en god sallad.