Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskrygg med kokos– och koriandersås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g broccoli
  • 3 msk olivolja med citronsmak
  • 1 tsk vitvins­vinäger
  • salt och peppar
  • 1 schalottenlök
  • 3 msk smör/ kokosfett
  • 2 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 msk färskost
  • 2 krm fisksås
  • 1 ⁄2 kruka färsk koriander
  • 600 g torskrygg i 4 portions­ bitar
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 30 g pinjenötter

Så här gör du

  1. Dela broccolin och koka den precis mjuk. Häll av vattnet och lägg broccolin i en skål. Häll över olivolja och vinäger. Salta och peppra.
  2. Finhacka löken och stek i smör eller kokosfett. Tillsätt vatten, kokosmjölk, färskost och fisksås. Låt småputtra tills den blivit lite tjockare. Hacka koriandern och rör ner.
  3. Stek fisken i smör eller kokosfett cirka 3 minuter på varje sida. Ta upp fisken och håll den varm, t ex i foliepapper.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Servera fisken med broccolin, såsen, pinjenötterna och lite extra koriander.