Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskrygg med kall currymajonnäs

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ryggfiléer av torsk
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 broccolistånd
  • 2 avokador
  • 1 knippe rädisor
  • salladsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk currypulver

Så här gör du

  1. Lägg filéerna i en vid kastrull och koka upp vatten i en vattenkokare eller separat kastrull. Häll det kokande vattnet över fisken och lägg på locket, men stäng av värmen på plattan. Låt stå ca 7 minuter och känn efter att fisken sedan är fast i köttet. Låt den annars stå till den är färdig.
  2. Dela blomkålen och broccolin i mindre buketter och koka dem lätt. Häll sedan av vattnet och spola grönsakerna i iskallt vatten.
  3. Skär avokadon och rädisorna i bitar och skivor.
  4. Lägg upp salladsbladen på tallrikar och lägg upp de lättkokta grönsakerna, avokadon och rädisorna.
  5. Häll över olivolja, vinäger och salta och peppra lätt.
  6. Blanda majonnäsen med curry och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera fisken med salladen och såsen.