Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskrygg i ugn

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 218 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 300 g torskrygg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 g smör till stekning

Skirat smör

  • 100 g smör
  • 1 citron, skivad

Till servering

  • sparris och blomkålsmos

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 140 °C.
  2. Torka av torskryggen med hushållspapper.
  3. Vänd torsken i mandelmjöl och bryn i stekpanna i ett par minuter för att få färg.
  4. Lägg torsken i en ugnsform och baka torsken i ugnen i 40 min.
  5. Skira smöret genom att smälta smör i en kastrull, utan att det bränns vid. Häll över smöret i en kanna och låt svalna en stund.
  6. Häll av den klara delen av smöret i en skål och häll bort det grumliga som är kvar i botten.
  7. Häll det klara smöret över sken, lägg på en tunt skivad citron och servera med kokt sparris och blomkålsmos.
4 kommentarer om "Torskrygg i ugn"
  • Tim Sollén
    Tim Sollén

    Gör den hellre på Hoki, då östersjöns torsk är snart utrotningshotad och utmärglad.
    Detta borde Mitt Kök, veta.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Tim Sollén

      Hej,
      Hoki är en djuphavslevande fiskart som riskerar att försvinna på grund av överfiske. Mitt kök hoppas och tror att våra läsare väljer certifierad fisk märkt med MSC-, ASC- eller KRAV-märkning.

  • Elisabeth Arnér
    Elisabeth Arnér

    Stämmer det att fisken ska gå 40 min i ugnen? Ni har ju skrivit att den totala tiden är 30 min.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Elisabeth Arnér

      Hej Elisabeth,
      Det stämmer fint att fisken ska gå 40 minuter i ugnen. Den angivna tiden på 30 minuter gäller tidsåtgången för förberedelserna och det rent praktiska, därtill tillkommer tillagningstiden, i det här receptet 40 minuter.
      Mvh, Mitt kök-redaktionen