Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskrygg i ugn

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Enkelt recept på torskrygg i ugn. Servera med blomkålsmos eller kokt potatis.

Tips! Fisken kan även brynas i smör, utan mandelmjöl. Viktigt med den lägre temperaturen i ugnen för att sken ska behålla sin saftiga textur.

Recept ur kokboken ”Viktiga barn” av Monique & Anders Le Roux Svalberg (Pagina förlag). Boken hittar du i bokhandeln och på bl a Adlibris.

Ingredienser

2 portioner
  • 300 g torskrygg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 g smör till stekning

Skirat smör

  • 100 g smör
  • 1 citron, skivad

Till servering

  • sparris och blomkålsmos

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 140 °C.
  2. Torka av torskryggen med hushållspapper.
  3. Vänd torsken i mandelmjöl och bryn i stekpanna i ett par minuter för att få färg.
  4. Lägg torsken i en ugnsform och baka torsken i ugnen i 40 min.
  5. Skira smöret genom att smälta smör i en kastrull, utan att det bränns vid. Häll över smöret i en kanna och låt svalna en stund.
  6. Häll av den klara delen av smöret i en skål och häll bort det grumliga som är kvar i botten.
  7. Häll det klara smöret över sken, lägg på en tunt skivad citron och servera med kokt sparris och blomkålsmos.