Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskpanna med räkor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 7 torskfilé
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 dl gräddmjölk (välj själv hur mycket du vill ha av varje)
  • saft och rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 knippa dill, hackad
  • smör till stekningen
  • 500 g räkor med skal

Så här gör du

  1. Byxa och dela torskfiléerna i portionsbitar om de är stora. Rensa räkorna. Salta och peppra fisken och stek den i smör cirka två minuter på varje sida. Strö löken över och slå på gräddmjölken. Tillsätt citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar och låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt dill och toppa med räkorna. Servera med pressad potatis.