Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskburgare med citronmajonnäs & ishavsrom

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 600 g torskfilé
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • 1/2 gul lök
  • salt och vitpeppar
  • 3-4 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 citron
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 huvudsallad
  • 100 g ishavsrom
  • citronklyftor och dillvippor

Så här gör du

  1. Skär fisken i mindre bitar. Lägg i en matberedare tillsammans med äggula och grädde. Finhacka löken och tillsätt den. Krydda med salt och vitpeppar och kör snabbt till en grov konsistens.
  2. Forma fyra fiskbiffar och vänd i ströbröd. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fiskburgarna gyllenbruna.
  3. Blanda majonnäs med gräddfil i en bunke. Pressa ner saften av citron och tillsätt gräslök och dill. Blanda och krydda med salt och peppar.
  4. Rosta hamburgerbröden lätt. Skölj salladen och plocka loss bladen. Grunda med dressing i botten av brödet. Lägg på sallad och vidare torskburgaren. Garnera med sås, ishavsrom, citron och dill.